Gjesteskribent

Av Mikael Jalving

Du er uden tvivl dødhamrende træt af at høre om det, men jeg insisterer: FN fortsætter med at save den ytringsfrihed over, som verdensorganisationen selv sidder på.
Diplomat-islamisterne har naturligvis ikke tænkt sig at stoppe deres strategiske kampagne imod Vestens idégrundlag, bare fordi det snart er påske, eller fordi solen skinner. Således har de i løbet af indeværende måned forsøgt at forhandle et nyt papir på plads i FN’s Menneskerettighedsråd med det formål at indskrænke retten til at tro, tale og trykke frit overalt i verden ved at «bekæmpe religionskrænkelser». Afstemningen finder sted i dag.

Papiret har den lovende titel: Racism, Racial Discrimination, Xenophobia and Related Forms of Intolerance, Follow-Up to and Implementation of the Durban Declaration ans Programme of Action.

Ja, netop, den gamle sang igen. Det eneste nye set med danske øjne er, at Muhammed-tegningerne ikke nævnes eksplicit. I stedet bliver det schweiziske forbud mod minareter anført som eksempel på religionskrænkelse.

Uanset hvad er problemet ikke alene, at de islamiske forbryderstater sammen med Kina, Rusland og Cuba sidder solidt på flertallet i FN. Problemet forværres af, at de formentlig kan regne med præsident Barack Obamas støtte.

Det er ikke mere end et halvt år siden, at den amerikanske præsident sammen med Egypten udfærdigede en resolutionstekst, der skulle beskytte religion – læs: islam – mod kritik og krænkelse – samtidig med at teksten gjorde gældende, at ytringsfrihed skam var uberørt af denne indskrænkning. I teksten hed det desuden, at medierne skal underlægges et «moralsk og socialt ansvar» i kampen mod «racisme og xenofobi», og så véd vi jo godt, hvad klokken er slået.

Dengang mente flere medier, herunder Berlingske Tidende, at det var den pris, som Obama måtte betale for at please alverdens muslimer efter George W. Bush. Gad vide, hvad samme medier mener om det nye krænkelsespapir, som Rådet stemmer om i dag?

Til deres oplysning kan jeg fortælle, at papiret netop fremhæver, at det i særdeleshed er islam, der skal beskyttes (PP11) mod kritik sammen med hellige personer og deres efterkommere (s. 2, stk. 4). Endvidere ræsonneres der, at det er dybt bekymrende, at særligt islam sættes i forbindelse med brud på menneskerettighederne og terrorangreb (s. 3, stk. 7), fordi det er «stigmatiserende». Forklaringen er denne:

Terrorisme kan ikke og bør ikke associeres med nogen religion, nationalitet, civilisation eller gruppering.

Det er jo det rene galimatias. Lutter ordgas.

Med et bestemt formål: at arbejde for, at medlemsstaterne forstærker den eksisterende lovgivning mod «fremmedfjendske og intolerante» manifestationer og ytringer (stk. 13) og mod «religionskrænkelser» (stk. 14). I bedste fald skal disse bestræbelser «harmoniseres» gennem «uddannelse og bevidstgørelse» (stk. 15).

Hvad stemmer mon Obama i dag?

Hvad stemmer Danmark? Hvor er Lene i det hele taget henne? Og hvem tør tage skridt til, at verdens skrumpende antal demokratier tager brødet ud af munden på FN’s Menneskerettighedsråd og stopper dette cirkus?

Sidste nyt fra Cirkus FN

Opprinnelig i Jyllands-Postens Blog 26. mars 2010.

Red. takker Jalving for hans generøsitet.

Les også

-
-
-
-
-
-