Nytt

De modige sjelene som ville demonstrere mot Mohyeleen Mohammads ekstremisme i hans hjemby Larvik mandag, ble stående nesten alene: ni demonstranter og dobbelt så mange pressefolk. Noen hadde sendt ut SMS om at demonstrasjonen var avlyst. Neppe av god vilje.

Det bor 600 muslimer i Larvik. Initiativtakerne hadde regnet med et femtitall deltakere. Det hadde vakt respekt. Med ni deltakere oppnådde motstanderne å demonstrere hvor svake motkreftene er. Det var også meningen. De aktive benytter seg av hele spekteret av metoder: løgn, trusler, vold.

De få demonstrantene ble filmet, en klar intimiderende handling.

– Egentlig skulle vi vært over 50, men en annen muslim i Larvik sendte ut en SMS om at demonstrasjonen var avlyst, sier 31-åringen til Aftenposten.no.
Med plakater med slagord som «Vi ønsker fredelig sameksistens i Norge», «Vi ønsker gjensidig respekt og forståelse» og «Hva var formålet med å trykke karikaturtegningene» ble den fredelige demonstrasjonene i den snøtunge vestfoldbyen avholdt.
Men demonstrantene følte også press fra andre muslimer i Larvik:
Blant annet skal et nært familiemedlem av Mohyeldeen Mohammad ha blitt observert med kamera mens han tok bilder av de ni demonstrantene.

På toppen av det hele dukket det opp en Mohammed Ayoub, som skjelte demonstrantene ut og sa de «slaktet» Mohyeldeen, en hårreisende karakteristikk, men indikativ for aggresjonsnivået.

Mohammed Ayob både skjelte ut demonstrantene, og viste dem fingeren ganger ti:
– Dagbladet gjorde en feil, og Mohyeldeen gjorde en feil. Men han skal slippe å bli slaktet i gata hjemme i Larvik, sier 55-åringen til Aftenposten.no.

Det er etter hvert blitt et mønster: islamistene er pågående og majoriteten er passiv, og lar dem handle i deres navn. Så lenge de ikke protesterer og markerer at de mener noe annet, er det inntrykket som blir sittende. De få modige som våger å ta til motmæle blir stående alene.

– Vi skal ikke true noen selv om vi er uenige