Nytt

Noen muslimer i Larvik har tatt initiativ til en demonstrasjon for å vise at muslimer ikke står bak de ekstreme synspunktene til Mohyeldeen Mohammad. Demonstrasjonen er tillyst mandag.

I en pressemelding oppfordrer initiativtakerne muslimer som bor i Larvik til å møte på torget i Larvik for demonstrere mot uttalelsene Larvik-mannen Mohyeldeen Mohammad (24) har kommet med de siste dagene.

– Vi ønsker å vise at uttalelsene ikke er representative for flertallet av muslimer i Larvik og Norge. Hans ytringer om å true landet med terrorisme, innføre islamske lover i Norge, og å steine homofile til døde, er uakseptable og vi mener det er viktig å få fram at han står ganske alene om disse standpunktene, sier Malika Hamarash og Ahmad Siddiq Umar som er initiativtakere til markeringen. Begge er muslimer fra Larvik.

De to sier muslimer i Norge er en like sammensatt gruppe som alle andre grupper.

– Vi er redde for at den massive mediedekningen av Mohammad fører til et stigmatisert og endimensjonalt bilde av oss. Vi er like redde for hans uttalelser som alle andre, sier de to.

Vil demonstrere mot Mohyeldeen Mohammad