NRK har mer om misjoneringen på Holmlia. En norsk konvertitt forteller at «misjonærene» er pågående og intolerante, derfor trakk han seg ut av Tabliqi-moskeen.

Misjoneringen bekreftes ytterligere av en ung muslimsk konvertitt fra bydel Søndre Nordstrand. Han vil ikke stå frem med tanke på familien sin som misliker at han har konvertert til Islam.

– De oppsøker unge som nettopp har konvertert til islam, og som ikke har så mye kunnskap om religionen. De prøver å få dem med i den retningen de tilhører, sier han.

– Misjonærene er som oftest menn i 20-30 årene. De inviterer folk til en sekt eller retning innenfor Islam som er veldig ekstrem og radikal, sier han til Nrk.

Han mener misjonærene som går rundt er representative for den lokale menigheten, og representerer wahabisme.

– Jeg kjenner igjen wahabismen på klesdrakten deres, sier han.

En representant for moskeen svarer på kritikken.

– Alle muslimer nedstammer fra Tabliqi-tradisjonen. Men det er helt feil informasjon at vi tilhører Wahabi-retningen, sier styreleder i Aisha-moskeen på Holmlia, Mukhtar Ahmad til Nrk.no.

– Misforståelsen vitner om mangel på kunnskap om hvem og hva som er Wahabi. Vi er en åpen moské for alle. Jeg benekter på det sterkeste at vi har ekstreme holdninger, sier Ahmad.

– Folk er lei misjonærene

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.