Team Dawahs profilbilde på Facebook.

Den ekstreme muslimske misjonsgruppen Team Dawah, som knyttes til flere terrorsaker i Danmark, har drevet aktiv misjonering overfor barn og unge i landet, viser undersøkelser som er gjennomført av Ekstra Bladet.

Billedmateriale som tidligere var å finne på Team Dawahs Facebook-sider, men nå er slettet, viser blant annet hvordan tre medlemmer av gruppen henvender seg til ti unggutter som sitter på tilskuerplass ved en fotballbane, flere av dem med gruppens løpesedler i hendene, skriver den danske avisen.

En av disse tre misjonærene, en 23 år gammel mann som opptrer i hvitt salafistkostyme, er nå tiltalt i en terrorsak som kommer opp for retten i disse dager.

En af de mænd, der ses missionere for børn og unge med andre medlemmer af Team Dawah, er en 23-årig mand, der nu er tiltalt for at ville begå terror og anskaffe sig materiale til at producere en bombe. Samme mand ses på andre billeder missionere for Team Dawah iført en t-shirt med gruppens logo på maven. Her deler han også flyers ud.

Et andet billede viser samme mænd tale med endnu yngre børn omkring Blågårds Plads. Også her ses de med flyers i hænderne.

Team Dawah sier selv at den tar avstand fra ekstremisme og ikke vil assosieres med terrororganisasjoner. Den terrortiltalte 23-åringen skal da også være kastet ut av organisasjonen.

Dansk TV 2 kan imidlertid opplyse at imamen ved moskeen i Svendborg, som har vært et møtested for medlemmer av Team Dawah i hele Danmark, sympatiserer med den islamske staten (IS).

Imam Abu Jahid afviser, at han selv skulle spille en rolle i den islamistiske gruppering, men han udtaler til Ekstra Bladet, at «enhver muslim vil da gerne have en islamisk stat, som dømmer med sharia».

I henhold til vurderinger fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) sympatiserer hele gruppen med IS, melder den danske tv-kanalen.

Ifølge den danske terrorforskeren Tore Refslund Hamming er ikke Team Dawah tilhenger av terror som gruppe, men den tiltrekker seg likevel personer som er det.

Organisasjoner som driver med dawah, som i praksis betyr gatemisjonering med sikte på å få folk til å konvertere til islam, har vært knyttet til terrorsaker i flere andre land, blant annet Storbritannia og Nederland.

Brugen af ‘street dawah’, hvor man går på gaden og missionerer for islam, var også en flittigt anvendt metode fra den omdiskuterede britiske prædikant Anjem Choudary.

Anjem Choudary stiftede gruppen Al-Muhajiroun, der er forbundet til en række terrorsager og -sigtelser og han har selv for nyligt afsonet en dom for at opildne til støtte af Islamisk Stat.

I Norge arbeider den ekstreme organisasjonen Islam Net også med dawah.

I vår ble det kjent at Islam Net hadde kjøpt en eiendom til 60 millioner kroner i Groruddalen med tanke på å bruke den som dawah-senter. På eiendommen finnes blant annet et skytesenter.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Kjøp «Islamismen i Sverige» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.