Ekstra Bladet har avdekket en Facebook-gruppe med filialer i flere danske byer, og 3000 medlemmer. De ledende imamene bekrefter overfor avisen at de har hatt medlemmer med «ekstreme holdninger». Nylig dukket PET opp i en rettssak og bekreftet at Team Dawah står IS nær.

Det er ikke snakk om en monolittisk gruppe, men mange mennesker deltar i sosiale aktiviteter, noe som gir grobunn for salafist-påvirkning.

Team Dawah har over 3000 følgere på Facebook og tiltrækker en stor gruppe børn og unge, som de samler til sociale arrangementer. Flere billeder viser, hvordan Team Dawah deler flyers ud på gaden i forsøget på at tiltrække nye medlemmer.

Men bag den uskyldige facade gemmer sig en langt mere alvorlig sandhed, og Ekstra Bladet kan nu efter længere tids research- og kildearbejde afsløre, at en række nyere terrorsager trækker tråde til netop Team Dawah.

– PET vurderer Team Dawah som en islamistisk gruppering, der sympatiserer med Islamisk Stat, lød det i begyndelsen af oktober under et retsmøde i Københavns Byret.

PET-vurderingen flugter med de kilder, Ekstra Bladet har været i kontakt med. De fortæller samstemmende, at Team Dawah sympatiserer med ekstremistiske ideologier, og at organisationen i de senere år har fungeret som en form for ‘fluepapir for terror’.

 

Afsløring: Dansk netværk knyttet til flere terrorsager

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.