Kjære leser: Å skrive er en prosess, å drive journalistikk en slags kronografi. Man må som predikeren sier skrive det rette til rett tid. Det er en vanskelig kunst.

Den observante leser vil se at vi skrider langsomt frem, som en isbre. Erkjennelsen skal henge med. Begivenhetene skjer lynhurtig, samtidig på mange plasser. Bevisstheten skal ha tid til å bearbeide det.

For den som kan løsrive seg fra de etablerte medienes klamme favntak, finnes mange spennende tanker. Livet er for kort til å kastes bort på Aftenposten og NRK. Samtidig er disse avisene en studie i psykologisk forføring, og som sådan nødvendig å forstå. Mediekritikk er og blir en viktig del av vårt arbeid.

Det knaker. Dagbladets krise er krisen til det offisielle Norge. Derfor lød NRK-journalistene så sørgmodige igår. De fleste av dem har «aksjer» i Dagblad-skuta.

At Dagbladet går ned har også en oppside. Det betyr at folk ser seg om etter noe nytt, og det er løfterikt.

Det er i dag marked for et avantgarde-medium i Norge. Vi lever i den underlige situasjon at en stor del av folket bevissthetsmessig ligger foran eliten.

Der dette organet skulle vært, er det et stort gapende hull, som Aftenposten, VG og andre kan leve på ved å late som om de fører debatt.

I Document vil vi forsøke å formulere en tankemessig struktur som gjør det mulig å ta kampen opp mot dette systemet.

For å kunne gjøre det er vi avhengig av lesernes støtte – økonomisk.

Document.no er et AS, og som sådan er vi avhengig av inntekter. Red. vil derfor be leserne om frivillig å innbetale en abonnementsavgift. Den kan selvfølgelig graderes etter evne. Alle bidrag er velkomne. For den gjennomsnittlige borger kan to faktorer være verdt å tenke over: Hva står på spill? Hvor mye er det verdt å forhindre at de destruktive kreftene vinner frem? Hva betaler jeg for andre medier i året? Og hvor viktig er det å holde liv i Document?

Vi tror at det etter hvert er blitt en anseelig mengde mennesker som leser oss i dølgsmål og diskuterer ting de har lest med venner og bekjente, men de flagger ikke sympatien offentlig. Slik er dagens klima.

En god del vil være enig i at det trengs noen dissentere. Vi har noen ganger en følelse av å drive med noe som minner om samizdat, undergrunnslitteraturen i det gamle Sovjetunionen. Sannheten må skjules, men det er viktig at den uttrykkes.

Vi befinner oss i en kritisk fase, hvor det er viktig at bevisstheten holder tritt med utviklingen.

Derfor appellerer vi til leserne og ber om støtte.

Hvis du mener Document.no trengs, så støtt oss, enten via paypal eller
konto 1503 02 49981. Vennligst merk innbetalingen årsabonnement.

Document har for øvrig redaksjonsmøte ikveld, og det blir neppe ny produksjon før imorgen. Det kan også drøye før kommentarer blir lagt ut.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂