rosarnoII.jpg

Etter gårsdagens opptøyer i Rosarno, gikk det roligere for seg i dag morges, da de illegale afrikanske innvandrerne gikk i demonstrasjonstog til byens rådhus. Utover dagen har spenningen imidlertid økt. Lokalbefolkningen har improvisert borgerverngrupper, som bevæpnet med jernstenger nærmest har gått på jakt etter afrikanere. Slagsmål har forekommet mellom grupper av afrikanere og italienere, og to afrikanere er blitt skutt i bena fra forbipasserende kjøretøyer. Antall sårede i konflikten er hittil 32. Verst har det gått utover en afrikaner som fikk kraniebrudd etter å ha blitt slått i hodet med en jernstang. Eskaleringen av konflikten har fått de fleste afrikanerne til å trekke seg tilbake til fabrikklokalet hvor de overnatter, og grupper av lokalbefolkningen er blitt sett i området, noen av dem bærende på bensinkanner. Det er ellers kommet frem at antiterrorpolitiet av flere personer i lokalbefolkningen i går kveld ble bedt om å åpne ild mot afrikanerne. Spesialstyrker har i kveld sin fulle hyre med å holde de stridende partene fra hverandre.