Med den demografiske omveltningen av Norge begynner fenomener som inntil nylig bare inntraff i de største byene, å gjøre seg gjeldende over hele landet.

Natten til 1. januar brøt det ut et slagsmål mellom tjue afrikanere og ansatte ved utestedet Karma i Harstad. Da politiet kom for å gripe inn i situasjonen, ble aggresjonen rettet mot politifolkene i stedet, opplyser Harstad Tidende.

Situasjonen ble kaotisk, og politifolkene var for få til å få kontroll på den uten hjelp:

For å få ro på situasjonen ba politiet om bistand fra brannvesenet fordi det ikke var tilstrekkelig med politipatruljer tilgjengelige på det tidspunktet.

Politiet var i undertall og hadde ikke mulighet til å foreta pågripelser eller innbringelser på stedet.

Bakgrunnen for slagsmålet skal ha vært at afrikanerne ikke kom seg inn igjen på utestedet etter å ha gått ut i forbindelse med en konfliktsituasjon.

Karmas daglige leder sier følgende om situasjonen som utløste konflikten, som fant sted etter stengetid:

– De angrep en kvinnelig gjest, og da grep to ansatte inn for å skille de involverte. Den kvinnelige gjesten hadde mange kloremerker rundt halsen. En av de ansatte fikk et bitt i basketaket, og måtte få akutt behandling. Den andre ansatte fikk dype kloremerker på magen.

Politiet vet ikke om noen av afrikanerne er norske statsborgere, skriver Harstad Tidende, men det er opprettet sak og én person er mistenkt. Det er ikke meldt om pågripelser. To personer ble brakt til legevakten.

Flokkangrep på politiet er alvorlig og har aldri hørt til hverdagens orden i Harstad. Ikke desto mindre er altså gjerningsmennene uidentifiserte og på frifot.

 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.