Mannen som trengte inn i den drapstruede tegneren Kurt Westergaards hjem og ble skutt av politiet, skal i følge avisen Politiken være av somalisk opprinnelse. 27-åringen ble truffet i armen og låret, og er kjørt på sykehus. Området rundt Westergaards hus er fortsatt avsperret. Politiet karakteriserer drapsforsøket som meget alvorlig og spesielt.

Gjerningsmannen skal ha ropt om «hevn» og «blod» da han bevæpnet med øks og kniv trengte seg inn i Westergaards hjem for å ta livet av ham. Den 74 år gamle tegneren måtte gjemme seg i et såkalt «sikringsrom» i husets badeværelse.

– Det var nære på, sier en rystet Westergaard, som er spesielt preget av at hans fem år gamle barnebarn var på besøk da overfallet skjedde:

Kurt Westergaard er dybt rystet over angrebet. Hans barnebarn på blot fem år var tilstede, da en mand tilsyneladende forsøgte at trænge ind til Westergaard med en hammer.

«Han truede med at dræbe mig. Jeg løb ud på badeværelset, hvor vores beskyttelsesrum er. Jeg var bekymret for min barnebarn. Jeg var bange,» siger Kurt Westergaard til bt.dk.

»Mit barnebarn klarede det fint. Han gjorde hende ikke noget,« siger Westergaard flere gange.

Gerningsmanden forsøgte desperat at trænge ind i sikringsrummet og råbte blandt andet om »hævn« og »blod« på et gebrokkent dansk, fortæller Westergaard.

»Det var uhyggeligt. Og det vigtigste er jo, at jeg huskede at tænke mig om og kom i sikkerhed. Men det var tæt på. Det var virkelig tæt på. Men vi klarede det. Det var godt. Det var ret godt,« fortæller Westergaard.

Da en patruljebil svarte på alarmen og ankom Westergaards hjem, gikk gjerningsmannen amok og forsøkte å smadre ruten til politibilen med en øks. En politibetjent valgte derfor å skyte mannen i armen og benet, forteller sjefspolitiinspektør Bent Nielsen:

»Det er meget usædvanligt, og en meget udansk situation, vi har været vidne til i aften. De fleste gange, når vi kører bevogtning af et særligt område, så bliver det sjældent til alvor. Men i aften var meget alvorligt og meget specielt,« siger Bent Preben Nielsen til jp.dk.

Bekræfter trussel

Ifølge jp.dk’s oplysninger er yderligere to mænd muligvis involveret i situationen, men det kan ikke bekræftes. De skulle være eftersøgt af politiet.

Jyllands-Posten: Skyderi ved JP-tegners hjem og JP-tegner: Det var tæt på