Sakset/Fra hofta

Abid Q. Raja lar ingen anledning gå fra seg til å sette seg selv i sentrum. Nå gir han Frp og Ap skylden for angrepet på en afrikansk famlie i Klæbu.

Han mener angrepet på en innvandrerfamilie i Klæbu torsdag kveld kan være starten på hva vi vil se framover.

– Når to av landets største partier i sin retorikk legger asylsøkere for hat, er det ikke rart om mange i samfunnet etterhvert begynner å hate asylsøkere. Dette kan skape fremmedfrykt som kan resultere i langt verre episoder enn den i Klæbu, sier Raja.

Raja svinger 180 grader i sin retorikk. Når han svinger svøpen over minoritetsungdom, er det OK. Når andre gjør det, sprer de hat og rasisme. Kun Raja kjenner svaret og vet hva som er legitim kritikk.

– Både Ap og Frp snakker om asylsøkere som voldtektsmenn, lykkejegere, kriminelle. Dette skaper et klima hvor det er veldig lett at asylsøkere gjøres til skyteskive for alt galt i samfunnet, sier Raja til Dagbladet.

– Både Ap og Frp skaper fremmedfrykt fordi de ikke makter å være nyanserte i debatten om asylsøkere. Frp har lenge vært unyansert, men nå er Ap like ille, mener Venstre-politikeren.

Raja bør være forsiktig med å anklage andre for å mangle nyanser, for er det noe han mangler selv, så er det det: Hans salver er på linje med NorgesPatriotene. Å si at Ap er «like ille som Frp», eller at begge partier «legger asylsøkere for hat», er på samme nivå som NorgesPatriotene, bare med motsatt fortegn. Nivået er det samme, og det gjør politikk til en gjørmekamp.

Hvem tror Raja han tjener med sine utspill? Hverken muslimer/minoriteter eller Venstre. Påstandene er så usaklige at det kun vekker antipati. Slik sett er Raja med på å skape den poiariseringen han med sine dialogmøter hevder å arbeide mot. Kun ekstremister kan like så grove beskyldninger.


– Ap skaper fremmedfrykt

Klæbu-kvinne siktet for falsk anmeldelse i rasisme-sak