Nytt

Som i Farah-saken i 2007, har Venstre-politiker Abid Q. Raja vært usedvanlig raskt ute med å profilere seg med rasisme-anklager – denne gangen ved å gi Ap`s og Frp`s politiske retorikk skylden for det angivelig rasistiske angrepet på en afrikansk kvinne i Klæbu:

Han mener angrepet på en innvandrerfamilie i Klæbu torsdag kveld kan være starten på hva vi vil se framover.

– Når to av landets største partier i sin retorikk legger asylsøkere for hat, er det ikke rart om mange i samfunnet etterhvert begynner å hate asylsøkere. Dette kan skape fremmedfrykt som kan resultere i langt verre episoder enn den i Klæbu, sier Raja.

Bare tre dager etter Venstre-politikerens forutsigbare rasisme-beskyldninger i Dagbladet-intervjuet, har den afrikanske kvinnen skiftet status fra fornærmet til siktet for oppdikting av en forbrytelse. Siktelsen omfatter i tillegg brannstiftelse, skriver adressa.no. Også ektemannen er mistenkt i saken:

– På bakgrunn av den informasjonen politiet har innhentet, har politiet skiftet status på fornærmede til siktet for å selv ha bidratt til hendelsen. Hun er siktet etter bestemmelse i straffelovens paragraf 171.1 som gjelder oppdikting av forbrytelse uten å identifisere gjerningsmann, sier Alf Rune Nilsen i Sør-Trøndelag politidistrikt. Strafferammen er ett års fengsel.

Det skal ha vært motstridende forklaringer og manglende samsvar mellom tekniske spor og forklaringene som har ført til siktelse.

Ektemannen er også mistenkt i saken, og politiet utelukker ikke at hans status vil bli endret fra mistenkt til siktet.

Ukjent motiv

Marit Fossevold [sic] Johansen, lensmann i Klæbu, sier at siktelsen ble forkynt i går kveld.

– Vi vil ikke si noe om reaksjonen kvinnen hadde, eller noe om motiv.

Til tross for at politiet kunngjorde siktelsen på en pressekonferanse i formiddag, legger Johansen til at selv om kvinnen er siktet vil politiet ikke utelukke at hun likevel snakker sant. Det er så langt avhørt syv vitner i saken, inkludert kvinnen og hennes mann.

– Det har vært uoverenstemmelse i fornærmedes forklaring og våre tekniske bevis. Forklaringene hun har gitt i avhør har vært sprikende, sier lensmann i Klæbu, Marit Fostervold Johansen, på pressekonferansen torsdag.

TV2: Klæbu-kvinne siktet for falsk anmeldelse