En kvinne i 50-årene er siktet for drapsforsøk etter en hendelse der et småbarn falt ut av et vindu i et hus på Nesodden torsdag. Barnet er alvorlig skadd.

Politiet i Øst meldte om hendelsen klokka 15.53 torsdag og rykket ut med flere enheter.

– Vi fikk melding fra AMK om en uavklart situasjon. På en eller annen måte så har et lite barn på rundt ett år falt ut av et vindu, sa operasjonsleder Terje Marstad til NTB tidligere torsdag.

Fløyet til Ullevål

Senere bekreftet politiet at en kvinne i 50-årene var siktet for drapsforsøk.

– Det er etterforskning som har pågått siden vi ankom stedet. Informasjon som er innhentet, tekniske funn og vitneinformasjon, sier Marstad rundt klokka 18.20 om bakgrunnen for siktelsen.

– Kvinnen har status som pågrepet og siktet. Hun er hos lege for helsemessig undersøkelse og skal inn for sporsikring på hennes person, sier han videre.

Tilstanden til barnet er stadig alvorlig, men stabil, ifølge Marstad. Barnet ble tatt til Ullevål sykehus med luftambulanse. Pårørende er varslet om hendelsen.

Slektsrelasjon

Politiet gjør taktiske og tekniske undersøkelser utover kvelden, både på hendelsesstedet og i boligen til den siktede, sier Marstad.

Innsatsleder Ole Messelt Juelsen sier at politiet vil forsøke å gjennomføre avhør av relevante personer.

– Det er blant annet den personen i 50-årene, og andre eventuelle vitner, ikke som har sett hendelsen, men som kan belyse saken og situasjonen i sin helhet, sier Juelsen.

Han sier videre at politiet forsøker å kartlegge om noen har sett hva som har skjedd, og utelukker ikke at det kan være snakk om en ulykke.

Kvinnen som er siktet, er den samme som politiet tidligere har anholdt for å få informasjon om hendelsen. Hun er i slekt med fornærmede, men det er ikke snakk om en forelder. Utover det ønsker ikke politiet å gå nærmere inn på relasjonen.

Nesodden kommunes krisegruppe er blitt involvert etter hendelsen.

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.