Opprinnelig var planen å gjennomføre avhøret onsdag kveld, men det er nå utsatt, ifølge forsvareren, advokat Jorunn Hegle Hovda.

– Avhøret starter i morgen. Det ble tatt en totalvurdering fordi det ble så seint og med tanke på situasjonen hans, sier hun til NTB.

Dermed blir avhøret først i 15-tiden torsdag ettermiddag.

Ønsker å samarbeide

Mannen har foreløpig ikke tatt stilling til siktelsen, men Hovda har fått tatt en lengre prat med ham onsdag kveld.

– Han er preget og har tatt innover seg situasjonen han er i, men han ønsker å samarbeide med politiet, sier hun.

Kvinnen er operert og utenfor livsfare, ifølge politiet. Så langt har det ikke vært mulig å avhøre henne.

– Hun har blitt utsatt for alvorlig vold, der det er blitt brukt våpen. Saken er derfor kodet som drapsforsøk, sier politiadvokat Torgeir Lutro i Øst politidistrikt til NTB.

Politiet har tatt beslag i våpenet som trolig ble brukt, men Lutro ønsker ikke å opplyse hva slags våpen det er snakk om.

Samboere

Både den siktede mannen og kvinnen er i 40-årene. Kvinnen var på besøk hos mannen, som var innlagt på sykehuset, da hendelsen skjedde ved 0.30-tiden natt til onsdag. Det er foreløpig uklart hva som foranlediget hendelsen.

Den siktede er ikke kjent for politiet fra før, opplyser Lutro. Mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling torsdag eller fredag.

– Siktede vil bli avhørt i kveld dersom han samtykker til det. Hvis det er forsvarlig, så tar vi sikte på å avhøre fornærmede i morgen, sa Lutro tidligere onsdag. Avhøret flyttes nå altså til torsdag.

Mannen og kvinnen er, eller har vært, samboere, opplyser politiadvokaten.

– Så vidt politiet er kjent med, var de ikke gift, sier han.

Tidlig fase

Etterforskningen er foreløpig i en tidlig fase, og politiet jobber med flere hypoteser. Hovedhypotesen er at det er den siktede som står bak drapsforsøket, men politiet kan ikke utelukke at en tredje person har vært involvert, sier Lutro.

– Vi må vente på hva de to involverte forklarer, sier han.

Det var det lokale brannvesenet på Nesodden som var nærmest, og som rykket ut og dermed var på stedet først, skriver VG.

– Vi rykket fra brann, vi er de lokale. I dette tilfellet var politiet et stykke unna, forteller utrykningsleder Søren Rodriguez til avisen.

Han forteller at de var tre personer på vakt på Nesodden brannstasjon da de rykket ut. Rodriguez passet på gjerningspersonen fram til politiet kom til stedet. Helsepersonell på stedet tok hånd om den skadde.

– Jeg slapp å bruke fysisk makt. Det holdt med nær tilstedeværelse, sier Rodriguez.

Dramatisk hendelse

Politiet startet onsdag med avhør av ansatte og andre vitner som var i nærheten da hendelsen skjedde.

Konstituert kommunikasjonsdirektør ​Anne Daae Sæle ved Sunnaas sykehus bekrefter overfor VG at det har vært en hendelse, men henviser til politiet for flere opplysninger.

– Dette har vært en dramatisk hendelse, og de som var på jobb i natt, har blitt ivaretatt av fagpersonell og ledelse, forteller Sæle til Amta.

Sunnaas sykehus er Norges største spesialsykehus innen fysikalsk medisin og tilbyr rehabilitering til mennesker som har vært utsatt for alvorlig sykdom eller skade.

bibiana

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.