Nytt

Den iranske kunstneren Ahmed Mashhouri stiller ut en serie grafiske bilder med kontroversielle Koran-sitater på biblioteket i Porsgrunn. Da bildene ble utstilt i Ulefoss før jul, ble de angrepet av sinte musimer og ledelsen ba kunstneren ta ned bildene.

Også i Porsgrunn vekker de debatt, men har foreløpig fått henge i fred.

Målet mitt er ikke å fornærme noen og deres tro. Det er for å få en bedre forståelse av reglene som finnes i Koranen. Disse reglene passer kanskje bedre i en gammel tid, men i dag virker de bare inhumane. Jeg håper at mine arbeider vil være en vekker for mine kjære trosfeller, sier han.

Mashhouri og kona jobbet med menneskerettigheter i Iran. De søkte asyl i Norge og nå er de bosatt i Skien. Bildene er laget i Norge og sitatene er oversatt til norsk fra persisk og engelsk.

– I diskusjoner hører man gjerne at sånne ting ikke finnes i Koranen. Vi vil vise at de faktisk gjør det, sier Mashhouri.

I Ulefoss åpnet utstillingen 9. desember og skulle hengt to dager. Det ble bare én da to-tre sinte muslimske kvinner gikk til fysisk angrep på bildene.

Også i Porsgrunn spør muslimer: hva er vitsen? Men de har hittil fått henge i fred.

varden: Fjernet koranutstilling

Varden: – Jeg er fornærmet