Nytt

Ordskiftet mellom Thorbjørn Jagland og Martin Kolberg førte til at Jens Stoltenberg innkalte til et hastemøte i Arbeiderpartiets landsstyre i går. Ifølge statsministeren har Kolberg gitt uttrykk for Aps syn på radikal islam:

Tema på møtet var striden rundt Aps syn på radikal islam som har oppstått mellom partisekretær Martin Kolberg og stortingspresident Thorbjørn Jagland.

Stoltenberg sa under møtet at Kolbergs omstridte krigserklæring mot radikal islam, er Arbeiderpartiets syn, skriver Dagbladet.

Stoltenberg skal ha varslet at partiledelsen i Ap akter å ta et fastere grep om verdi- og integreringsdebatten heretter, etter håpløs vakling i flere saker:

– Debatten har ulmet under overflaten i flere år. Ap nærmer seg et punkt hvor vi er nødt til å ta noen veivalg. Det vil vi nå gjøre, og vi vil se klare tegn på det i nær framtid, sier en kilde i Ap til avisen.

Påstandene om at Kolberg advarer mot en fare som ikke finnes ble blankt avvist av Aps partisekretær igår, da han viste til at radikal islam og ekstremister finnes i Norge – noe som også bekreftes av Politiets sikkerhetstjeneste:

– De som forsvarer kjønnslemlestelse av åtte år gamle jenter, har ekstreme holdninger. Alle som måtte mene noe annet, får rekke opp hånden, så får vi se hvem de er, sier Aps partisekretær Martin Kolberg etter kritikken fra Thorbjørn Jagland.

…..

Partisekretæren avfeier påstander om at han advarer mot farer som ikke finnes i Norge i det hele tatt .

– Jeg har aldri brukt uttrykket radikal islam. Jeg har bare svart på spørsmål fra NRK. Det finnes mennesker med ekstreme holdninger også i Norge, og det blir bekreftet av politiet. Det er en politisk oppgave å sørge for at det ikke blir rom for mer av dette i Norge.

Imidlertid følger Dagsavisens Arne Strand og Åshild Langved opp Jaglands påstander i dag, og kaller uttalelser om radikal islam for «skremsler om en innbilt muslimsk fare» som i verste fall kan bli en «selvoppfyllende profeti, skapt av våre egne politikere».

TV2: Islamkrangel førte til hastemøte i Ap

Dagbladet.no presenterer forøvrig saken med denne overskriften på forsiden:

Jens stoppet islamdebatten i Ap

Kolberg ute å kjøre, Jens tok styringa.

Mens teksten altså innholder dette (Dagbladets uthevelse):

Stoltenberg sa klart fra om at Kolbergs omstridte krigserklæring mot radikal islam, er Arbeiderpartiets syn.

– Statsministeren ville ha støtte fra fylkeslederne på Martin Kolbergs uttalelser, og det fikk han. Jeg oppfattet ingen uenighet mellom oss fylkesledere i denne saken, sier Sveinung Valle, fylkesleder i Hordaland Ap.