Kommentar

Rektor på en skole i Vollsmose i Odense advarer politiet mot å styrke innsatsen i innvandrerghettoen, der det bor mange palestinere. Han tror ungdommen kommer til å reagere som om de var på Vestbredden og sto overfor israelske soldater.

Det vil være en direkte krigserklæring, hvis politiet møder op i Vollsmose med knipler og hjelme, mener en skoleleder i den berygtede Odense-bydel.

Flere uniformerede betjente i Vollsmose kan få katastofale følger, lyder advarslen fra skoleleder Olav Rabølle Nielsen fra Humlehaveskolen. Skolen ligger midt i Odense-bydelen Vollsmose, som både politikere, politi, sociale myndigheder og ikke mindst medierne har rettet blikket mod i disse dage. »Det vil være en direkte krigserklæring at møde op i Vollsmose med knipler og hjelme. Ved en politimæssig markering af magt og vilje til konfrontation er der ingen tvivl om, at de relativt gode drenge tager de kriminelles parti. »Fuck politiet« bliver en ren refleks,« siger skoleinspektøren. Politiets oprustning i Vollsmose er en konsekvens af de seneste ugers uro, hvor blandt andet en politibil er blevet smadret. Men det kan blive meget værre, advarer Olav Rabølle Nielsen .

»For de unge palæstinensere bliver det den samme kamp, som de kæmpede på Vestbredden. Nu kaster de med sten og smadrer en politibil, men får de først fat i våben, kan det ende med krig,« siger han. Efter mere end 20 år på skolen er han fortrolig med problemerne med de palæstinensiske børn, som han har fulgt siden familierne kom til Danmark midt i 1980erne. Ritzau