Nytt

Det danske Trykkefrihedsselskapet har tilbudt seg å utgi Sherry Jones’ bok om Aisha – «A Jewel in Medina» etter at Random House fikk kalde føtter.

Den første kontakten med forfatterens agent var positiv.

I en mail til Trykkefrihedsselskabets forlag skriver agenten Natasha Kern: »Når man tager i betragtning, hvad der er sket i jeres land, så beundrer jeg jeres parathed til at sikre, at ytringsfriheden ikke forhindres.«

Efter Random House trak sit tilsagn om udgivelse tilbage, har forfatteren Salman Rushdie udtrykt skarp kritik af forlaget og beklaget, at man har opgivet ytringsfriheden. Og den danske tegner Kurt Westergaaard, der tegnede Muhammed for Jyllands-Posten, siger til Politiken:

»Det er jo desværre et af de helt store forlag, som nu bøjer af, og det lover altså ikke godt. Når de ikke tør, så er der sikkert mange andre forlag, der heller ikke tør. Det er de store forlag, der burde gå i spidsen. Fanatikerne har jo vundet.«

Trykkefrihedsselskapets forlag har nylig utgitt en dansk, omarbeidet utgave av Bruce Bawers While Europa slept, som har fått tittelen: Sov sødt Europa.


Muhammed-bog trykkes måske i Danmark