Etter 900 dager har Menneskerettighetskommisjonen i Alberta, Canada frafalt saken mot Ezra Levant. Levant ble anklaget for «ulovlig diskriminering» etter at han som redaktør trykket Muhammedkarikaturene i magasinet «Western Standard». 15 byråkrater i menneskerettighetskommisjonen har etterforsket saken siden 2006. Saken har kostet canadiske skattebetalere mer enn 500.000 canadiske dollar, og har etterlatt Levant personlig med regninger for mer enn 100.000 canadiske dollar for sitt juridiske forsvar.

I sakene menneskerettighetskommisjonene befatter seg med har ikke den anklagede krav på offentlig betalt forsvar, mens det er fullstendig kostnadsfritt for den eller de som klager:

«I was punished first, then acquitted later. It was a mockery of justice,» said Levant.

«Part of me is glad to be acquitted. But I really couldn’t give a damn what some government bureaucrat has to say about what I can or can’t publish.

It’s a free country. I can publish whatever I want, no matter what the government says.»

In 1938, Alberta became an international embarrassment when it attempted to regulate newspapers through its unconstitutional Press Act, noted Levant.

«It’s seventy years later, and the province is once again becoming an international laughing stock.»

Levant er forøvrig den eneste personen i den frie verden som har stått personlig anklaget for å ha publisert karikaturene. Nyheten har gått verden rundt, og i forrige måned ble Levant invitert til å tale i Kongressen i USA om trusselen Menneskerettighetskommisjonene representerer mot ytringsfriheten.

CNW Group: Ezra Levant – Punished first, acquitted later

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂