Nytt

911-konspirasjonsteoretikerne kan heretter regne Irans president Mahmoud Ahmadinejad som meningsfelle. For tredje gang på en uke forsøker presidenten å så tvil om hva som egentlig skjedde 11. september 2001.

«For fire eller fem år siden fandt en mistænkelig begivenhed sted i New York. En bygning kollapsede, og de sagde, at 3.000 mennesker blev dræbt, men de offentliggjorde aldrig deres navne.»

Sådan lød den iranske præsident Mahmoud Ahmadinejads udlægning af terrorangrebet mod USA, da han i dag talte i den hellige by Qom. Og han fortsatte med at udfolde sin konspirationsteori vendt mod ærkefjenden, den amerikanske regering:

«Under dette dække angreb de Afghanistan og Irak, og siden da er en million mennesker blevet dræbt alene i Irak,» sagde Ahmadinejad ifølge nyhedsbureauet AP.

Presidenten som blant annet er kjent for sitt ønske om å «slette Israel fra jordens overflate», kan nå også kalle seg løgner, skriver Jyllandsposten:

Så sent som den 11. september sidste år blev samtlige navne på de 2.750 ofre for tvillingetårnenes kollaps læst højt ved en mindehøjtidelighed i New York.

Med sine uttalelser slutter således Irans president seg til flokken av konspirasjonsteoretikere som iherdig forsøker å påvise at tvillingtårnene i virkeligheten ble sprengt, at de to passasjerflyene alene umulig kunne få tårnene til å rase sammen, og at Pentagon ikke ble rammet av et fly, men av et missil – alt utført av en sammensvergelse bestående av blant andre USAs regjering og amerikanske etterretningstjenester.

Jyllandsposten: Irans præsident sår tvivl om 11. september