sgorbati.leonella.jpg

Politiets sikkerhetstjeneste, PST, mener å kunne spore penger fra den 38 år gamle arresterte somalieren i Norge og til leder av Al Shabaab, Aden Hashi Ayrow, som er mistenkt for flere likvideringer, bla. av den katolske nonnen Leonella Sgorbati.

Tre somaliere ble arrestert, men bare den ene sitter i varetekt – frem til 25. april. Somaliere forsikret at pengene kun har gått til den legale frigjøringskampen, men det er vanskelig å se hva som er legalt med Al Shabaab. De dreper sivile. Det kommer stadig meldinger om at de dreper lærere og andre sivile.

Allerede i juli 2005 drepte Aden Hashi Ayrow en somalisk fredsaktivist, ifølge amerikanerne. I september 2006 ble nonnen Sgorbati drept sammen med sin livvakt. Det sies at det var som hevn for pavens tale i Regensburg. Sgorbati hadde 40 års hjelpearbeid bak seg, og drapet gjorde inntrykk.

Amerikanerne mener Ayrow har mottatt opplæring på Al Qaidas treningsleire i Afghanistan.

PST bedyrer at de bare etterforsker den kriminelle motstandsbevegelsen. Men det er vanskelig å få øye på noen legal.

Mener penger gikk til nonnedrapsmann