Nytt

Leder for de danske Socialdemokratene, Helle Thorning Schmidt, lufter i et intervju med Danmarks Radio muligheten for at de som ikke trives i Danmark kan reise «hjem». For at de skal ha et reelt valg vil hun tilby dem en hjemsendelsessjekk. Også innvandrere som har fått dansk statsborgerskap kan få et tilbud om å forlate Danmark.

HTS: Men det er også et tilbud til alle dem som aldrig rigtigt er faldet til….(…)

– Hvor meget skal man have for at rejse hjem?

HTS: Det synes jeg vi skal kigge på. Hvad er det der skal til for at det virkelig er et reelt valg? (…) Og vi skal måske også give den [hjemsendelsescheck] til mennesker der allerede har fået statsborgerskab.(…)

– Men der er jo i nogle tilfælde tale om mennesker der er opvokset her i Danmark, er født her i Danmark. Det er vel noget andet at sige til dem at de skal rejse til et andet land med en check?

HTS: Jeg siger ikke at de skal rejse til et andet land med en check. Jeg siger at hver enkelt borger, der bor i Danmark skal helst være her af de rigtige årsager; fordi de ønsker at leve i Danmark, fordi de godt kan lide Danmark og danskerne eventuelt. Så det her er et bud om at hver enkelt skal gøre op med sig selv om man egentlig har lyst til at være i Danmark med al det demokrati vi har, al den frihed vi har. Er det det man ønsker? Og derfor skal hjhemsendelseschecken være af en størrelse så det bliver et reelt valg for de her borgere som ikke ønsker at være i Danmark. Hvorfor skal de være her?


Helle Thorning Schmidt vil af med islam