Sakset/Fra hofta

Journalist Kristin Aalen fortsetter å være megafon for de som mener World Trade Center kollapset på grunn av en kontrollert eksplosjon, ikke flyene. Det er ikke noe galt i å intervjue to sivilingeniører som er overbevist om at det var eksplosjoner som fikk tårnene til å rase. Men når man gjengir påstandene uten motforestillinger, går man fra å være journalist til propagandist.

Dette er den tredje artikkel i Stavanger Aftenblad i løpet av noen uker som bygger opp under påstander om at offentligheten ikke kjenner hele sannheten om 11. september. En seriøs avis ville selvfølgelig bestilt en artikkel som «debunked the debunking» dvs. som tok rotta på de som vil ta rotta på den offisielle versjonen. Men så langt kommer man ikke i norske aviser. Man nøyer seg med å prøve å punktere den offisielle versjonen og føler seg veldig dristig og modig.

Nå når sjefredaktør Sven Egil Omdal og journalist Aalen har gjort disse teoriene stuerene, kan samarbeidspartner Aftenposten følge opp, og kanskje ha 9/11-konspirasjoner som ett tema på en av de bebudede seminarer med leserne. Det gir en følelse av betydning å stå der og antyde at Bush-administrasjonen har noe å skjule. Man kan ramse opp alt som ikke stemmer, og bare dra eksempler opp av hatten, som en annen tryllekunstner. Forrådet er uuttømmelig så lenge man ikke bryr seg med å stille kritiske spørsmål den andre veien.

Det gjør ikke Aalen, som plaprer i vei med brødrene Jan og Ove Hundseid. De hevder at de bare er opptatt av fysiske lover. Disse beregningene har undertegnede ingen forutsetninger for å vurdere. Men en del år har lært meg at det finnes eksepsjonelle omstendigheter som sprenger normalitetens grenser.

Aalen utmerker seg ved ikke å stille kritiske spørsmål. Etter hvert som samtalen skrider frem, blir utsagnene stadig mer uforbeholdne og politiske:

Hvordan kunne da tvillingtårnene rase sammen så fort?

– Det må ha vært brukt eksplosiver nedover i etasjene, tror Jan og Ove Hundseid.

Når de nå ser tv-opptakene av tårnene i sakte film, legger de merke til små eksplosjoner som farer horisontalt ut fra veggene langt nedenfor og før sammenrasingen når dette nivået.

– Noen sier at dette er luft som presses ut, men jeg synes det ligner slike eksplosjoner som sees under en kontrollert nedrivning, sier Ove.

– Vi har også sett filmklipp av brannfolkene som hjalp til etter angrepene. Både de og reporterne meldte at de hørte en rekke eksplosjoner i kjellerne på tårnene. TV-opptak fra lobbyen i det ene tårnet viser at alt var blåst ut, noe som vanskelig kan skyldes flyet som traff 80 etasjer høyere opp, sier Jan.

Det som foregir å være sunn skepsis, forvandles til skråsikkerhet. Det er ikke lenger tvil: WTC7 var en kontrollert sprengning.

Når det gjelder WTC Bygning 7, som raste sammen kl. 17.20 samme dag, mener Hundseid-brødrene at det ikke er tvil om at kollapsen var en kontrollert nedrivning.

– Den falt sammen helt symmetrisk på 6,5 sekund. Naturlovene tillater ikke at dette kan ha skjedd uten hjelp av eksplosiver.

– Men hvem skal ha klart å frakte inn så mye dynamitt som må til for å sprenge slike bygninger?

Jan og Ove Hundseid har intet svar på dette. De har bare ett ønske:

– At det må komme en ny granskning, slik 11/9-Sannhetsbevegelsen vil ha.

Når Aalen endelig manner seg opp til å stille et logisk spørsmål og får et tøvete svar, forfølger hun det ikke. Det kan bare ha vært myndighetene som kunne greid å deponere eksplosiver i et slikt omfang, klar til sprengning. Den amerikanske regjering må således ha stått i ledtog med Al -Qaida, og samarbeidet så tett at de kunne synkronisere flyene og eksplosjonene. Ganske imponerende. Alle de menneskene som var involvert har siden greid å holde tett.

I Midtøsten er det ikke uvanlig å hevde at Bin Laden egentlig arbeider for CIA. Sirkelen er sluttet. Vi er nå bitt av den samme politiske rabies.

Nå venter vi bare på at Aalen skal fortelle oss at det ikke var noen jøder på jobb i tårnene den dagen.

Sivilingeniører fra Stavanger:
Ber politikerne spørre hva som egentlig skjedde 11. september

– Den offisielle forklaringen bryter med fysiske lover. Det sier to sivilingeniører i maskinteknikk. De ber norske politikere og media stille kritiske spørsmål til hvorfor World Trade Center-tårnene 1, 2 og 7 brøt sammen.