Feature

rabin.3.nov.12-%E5rsdagen.jpg

Over 100.000 mennesker demonstrerte på Yitzhak Rabin-plassen i Tel Aviv lørdag. For å minnes 12-årsdagen for drapet på Israels statsminister, og for å protestere mot at drapsmannen, Yigal Amir, får holde omskjæringsseremoni for sønnen sin.

Yigal Amir fortsetter å splitte israelere. For tre år siden fikk han lov til å gifte seg, og siden har han vunnet stadig flere rettigheter. En russisk kvinne med fire barn skilte seg pga Amir. For ett år siden fikk de rett til samliv, og sist søndag ble deres første barn født.

Amir er blitt et symbol for den ytterliggående høyresiden. En meningsmåling viste at 25 prosent av israelerne mener Amir bør få slippe ut i 2015, etter 20 år i fengsel. Halvparten av de religiøse mener det. Men en stor blokk mener Amir aldri bør få slippe ut.