Nytt

Iransk-norske Mazyar Keshvari (FrP) mener at vi står overfor et veiskille hvor vi må kjempe for verdier og rettigheter, og at den sittende regjeringen og venstresiden så langt har sviktet i den pågående verdikampen. Truslene mot den svenske kunstneren Lars Vilks er bare den siste i en lang rekke hendelser som viser at ytringsfriheten er under angrep og i fare:

– Vi hadde den forrige karikatursaken fra Danmark, vi har saken der en Ikea-ansatt ble sagt opp etter å ha kritisert bruken av hijab på jobb, vi har drapet på Theo van Gogh, Mozart-operaen som ble avlyst fordi den viser profeten Muhammeds avhugde hode og vi har de sterke reaksjonene på at paven siterte en tekst fra middelalderen. Dette er ikke bare enkeltsaker. Summen av alle disse viser at vi begynner å stå ovenfor en verdikamp, sier Keshvari til VG Nett. Og han understreker:

– Vi står nå overfor et veiskille hvor vi må kjempe for de verdier og rettigheter som er blitt til over mange århundrer. I denne kampen har venstresiden og den sittende regjeringen foreløpig sviktet. Dette er alvorlig og meget farlig, sier Frp-politikeren.

Keshvari legger til at Norge av hensyn til menneskerettsforkjempere og den øvrige befolkningen i Midtøsten bør gi uttrykk for stolthet over ytrings- og religionsfrihet, samt retten til å leve som homofil, og at vi verken har noe å skamme oss for eller beklage. I stedet ga utenriksminister Gahr Støre inntrykk av å unnskylde seg for disse rettighetene under karikaturstriden i 2006.

Mazyar Keshvari forteller at han er eksil-iraner selv, og at han har flyktet fordi disse verdiene er fraværende i hans opprinnelsesland.

– Nå må vi tørre å ta denne debatten og vise at disse rettighetene er så viktige at vi vil kjempe for dem. Det håper jeg at venstresiden er med på denne gangen, og at de ikke feiger ut som Jonas Gahr Støre gjorde forrige gang, sier han.

VG: – En kamp om verdier