Leder av Oslo Høyre, Michael Tetzschner, mener at likestillings- og diskrimineringsombud Beate Gangås er uegnet som ombud, og bør trekke seg på grunn av den diskriminerende politiske kampanjen «Kryss en kvinne».

Lederen av Oslo Høyre er sjokkert over likestillings- og diskrimineringsombud Beate Gangås’ (44) politiske kampanje som oppfordrer velgerne til å la være å stemme på heteroseksuelle menn i 40- 50 årene.

– Gangås viser at hun er uegnet som ombud, og bør trekke seg. Hun diskriminerer, begår urett mot enkeltmennesker, skaper nye konflikter mellom grupper i samfunnet og driver generalisering av en stor gruppe mennesker, sier Tetzschner (53).

Tetzschner legger til at likestillings- og diskrimineringsombudets politiske utspill vitner om at Gangås har liten forståelse for sin rolle:

– Hun driver politikk på skattebetalernes regning. Hvis det er valgkamp hun skal drive, får hun heller melde seg inn i et politisk parti og overlate ombudsjobben til andre, sier Tetzschner.

Han får støtte av både AP-politiker Håkon Haugli og Høyres Andrè Oktay Dahl, som begge er homofile. Begge har reagert svært negativt på Gangås` kampanje, og mener at ombudets båstenkning er uheldig og diskriminerende:

– Jeg føler det diskriminerende å skulle bli kvotert inn fordi jeg er homse. Jeg begynner egentlig å lure på hva ombudet driver med. Gangås har en båstenkning om mennesker som ikke er bra. Det er politikernes holdninger, personlige egenskaper og meninger som er avgjørende, ikke hvorvidt vedkommende er homofil, kvinne, farget eller funksjonshemmet, sier Oktay Dahl. Han mener Gangås opptrer gammeldags og krampaktig.

– Hvite, heteroseksuelle menn kan være de beste politikerne og svært radikale og liberale i saker om homofili og innvandring. Homofile og lesbiske kan på sin side være reaksjonære og diskriminerende. Det er viktig med mangfold, men i denne saken har Beate Gangås bommet kraftig, sier André Oktay Dahl.

Jøran A. Kallmyr fra Oslo FrP synes det er betenkelig at et offentlig ombud underbygger holdninger som har vært forsøkt bekjempet i årevis:

– Det er sterkt diskriminerende når offentlige ombud går ut og forteller at folk skal la medfødte egenskaper telle når de skal velge hvem de skal stemme på. Det er nettopp slike holdninger vi har prøvd å bekjempe i årevis, sier Jøran A. Kallmyr.

– Jeg føler meg sterkt diskriminert av likestillingsombudet. Jeg er mann, jeg hvit og jeg er hetero. Dette er faktisk egenskaper jeg ikke kan gjøre noe med. Er jeg et dårligere menneske av den grunn, undrer Kallmyr.

Likestillings- og diskrimineringsombudet avviser kritikken, og hevder at det er meningsløst at Tetzschner krever hennes avgang:

Han burde være glad for at jeg oppfordrer alle til å bruke stemmeseddelen sin og til å opplyse folk hvordan de bør bruke sin demokratiske rett til å påvirke, sier Beate Gangås.

Aftenposten: – Gangås bør gå av!