Sakset/Fra hofta

Drapet på den 22 år gamle vietnamesiske jenta Dung Tran er sjeldent grovt og opprørende: hun forsvant fire dager etter at hun kom hjem fra klinikken med sitt andre barn. Politiet mener ektemannen, broren og deres foreldre sto bak drapet.

I historien om vold i blandede ekteskap hører dette til blant de groveste, og det var altså en norsk familie som kan ha ryddet ektefelle/svigerdatter av veien rett etter et hun ble mor for annen gang.

Blant alle de utenlandske kvinnene på krisesentre er et betydelig antall som er gift med etniske norske menn. Dung Trans ektefelle var av typen som ville ha full kontroll. Når hun var inne i kjøpesenteret fikk hun spørsmål om hva hun holdt med på så lenge, og mannen ringte stadig for å høre hvor hun var. Det er en type terror som dreper ethvert forhold. Dung Tran skal ha vært frustret over å bli holdt nærmest innesperret. Heller ikke internett hadde de.

Ektemannen truet med å sende henne tilbake til Vietnam, og skrev endog et brev til slekten hennes om det. For en katolsk jente fra Vietnam er det umulig å komme alene tilbake. Da er hun dømt til å leve alene resten av livet.

Politiet har problemer med å finne liket. Hun kan ha blitt dumpet i et gigantisk forbrenningsanlegg som leverer fjernvarme bla. til Haukland sykehus.

Det lyder som tatt ut av en kriminalroman.

– Røpet seg i telefonen