Ingenting slår en skandalisert kjendis som kioskvelter: Den danske DF-politiker Morten Messerschmidt måtte forlate partiet etter avsynging av «Deutschland über alles» på restaurant. BP-leder Lord Brown måtte gå etter å ha løyet som sin homoseksuelle elsker.

Pressen er nådeløs hvis de får ferten av en personlig skandale. Med et hardtslående navn som Messerschmidt burde en Folketingsrepresentant omgås det tyske med forsiktighet. Men Messerschmidt var på privat middag på Tivoli-restauranten «Grøften». Det ble sunget: «Marseillaisen», «Rule Britannia», og den tyske nasjonalsang. De to første versene ble fjernet etter krigen, da de ga ubehagelige assosiasjoner til nazi-herredømmet. Men det var nettopp de Messerschmidt sang: han reiste seg og la for sikkerhets skyld en finger under nesen. Slikt vekker naturlig nok oppsikt. Avisen B.T. fikk nyss om saken. En redaksjon lar aldri nåde gå for rett. Messerschmidt ble skandalisert og måtte forlate DF.

Lord Brown er Storbritannias mest kjente og suksessrike næringslivsleder. I 41 år har han arbeidet for BP. Brown er homofil. Daily Mail gjorde et intervju med hans tidligere kjæreste. Lord Brown gjendrev noen av påstandene, og de havnet i retten. Brown benektet at han møtte eksen på en escorteside for menn. Men det viste seg å stemme og Brown hadde dermed løyet i retten. Det bør man ikke gjøre, selv om alle forstår at det var for å beskytte sitt privatliv. Brown måtte gå og gikk dermed glipp av 15 millioner pund i ekstra bonus. En ca. 180 millioner kroner.

I begge tilfeller dreier det seg om forhold som overhodet ikke står i forhold til reaksjonen. Å synge «Deutschland über alles» i andres påsyn er dumt. Å lyve i retten er absolutt ikke hva man venter av en vinner som Brown, men seksuallivet gjør folk sårbare og de mister hodet.

En karriere er ødelagt, og en person med lang fartstid har fått navnet knyttet til sitt seksualliv.

Avisene føler ingen anger.

Journalister er derimot uhyre lojale når det gjelder å beskytte sine kolleger.

Messerschmidts forbudte vers