Sakset/Fra hofta

I løpet av fem år har andelen ikke-vestlige innvandrere i Oslo vokst med 40 prosent, skriver Dagsavisen.

Ikke-vestlige innvandrere er den befolkningsgruppen som vokser raskest i hovedstaden. Stadig flere velger å flytte ut av sentrum til drabantbyene, der de får mer for pengene. I sju bydeler har over 20 prosent av befolkningen ikke-vestlig bakgrunn.

Større plass
101.649 ikke-vestlige innvandrere bor nå i Oslo. De utgjør 18,9 prosent av alle innbyggerne i hovedstaden, viser tall som er presentert i siste nummer av Oslo-Speilet. De ikke-vestlige innvandrerne er fordelt svært ujevnt i Oslo, påpeker spesialrådgiver Paul Håvard Kvangraven i Utviklings- og kompetanseetaten i Oslo kommune.

– På slutten av 1990-tallet begynte de ikke-vestlige innvandrerne å selge sine små ett- og toroms leiligheter i Oslo sentrum og kjøpte tre- og fireroms leiligheter i drabantbyene i stedet, sier han.

Det er bydelene i ytre by som har størst andel ikke-vestlige innvandrere. Bydel Søndre Nordstrand ligger på topp med 38,4 prosent ikke-vestlige innbyggere.

Kraftig innvandrer-vekst i drabantbyene