Nytt

Philip Lote hadde idag et scoop: han hadde intervjuet en gruppe barn og ungdommer som hadde vært vitner da Rahila havnet i vannet. Da de kom til stedet sto sjåføren på land, og bilen ble dyttet i vannet. Da han fikk øye på barna hoppet han selv etter. Dette er sensasjonelle nyheter. Likevel kom innslaget som nummer to, etter en rekapitulasjon av Tromsø-konserten, som overhodet ikke var nyhet.

I tillegg kunne Lote fortelle at Iqbal-familien er den mektigste og rikeste i distriktet. De eier seks av de flotteste husene i landsbyen. Ingen tør med andre ord sette seg opp mot dem. Det er kun internasjonal oppmerksomhet som gjør at politiet tør å taue dem inn. Dette er også sensasjonelt, og man må spørre: hvorfor har ikke VGs Kadafi Zaman fortalt dette tidligere? Han har rapportert fra området tidligere, og vi skulle tro hvilken som helst reporter ville finne ut så vesentlig informasjon. Men det tok altså over en uke før den kom.

På kontoen for merkelige innslag, la oss nevne TV 2 som i uken som gikk intervjet barna til Iqbal, som er igjen «alene» hjemme i Oslo. De fikk lese opp en erklæring om fritok faren fullstendig og sa Rahila var slått inn på en ny kurs, alt fremstilt slik det passer faren. Opplesningen foregikk i mørke, og det ble ikke gitt noen opplysninger om hvem som var til stede. Andre voksne f.eks. eller hvem som tok kontakt med TV 2.