BBCs arabisktalende sikkerhetsekspert Frank Gardner (42) ble såret i et angrep i Riyadh søndag kveld. Hans kameramann, Simon Cubers, ble drept. De var sammen med en representant for regjeringen som kom uskadd fra det.

Gardner gjennomgikk en flere timer lang operasjon, og situasjonen mandag formiddag beskrives som kritisk, men stabil.

Gardner har vært i Saudi-Arabia en rekke ganger. Det gjør angrepet påfallende. Det er mulig angriperne visste hvem de angrep. Det er ikke så mange journalister som behersker flytende arabisk, og fra sin posisjon i BBC har Gardner stor innflytelse. Kanskje var det noen som ønsket å fjerne en brysom journalist, og det trenger ikke nødvendigvis være Al Qaida.

Uansett er det alvorlig å tenke på at en mann man har sett og hørt mange ganger og lært seg til å respektere, er blitt forsøkt drept på jobb. Bare noen timer tidligere hadde utenriksministeren sagt at myndighetene gjorde alt for å beskytte utlendinger.

Verden er blitt et brutalt sted. Med Nordahl Grieg: det er de beste som dør (selv om Gardner foreløpig ligger på sykehus). Angrepet på Gardner er en alvorlig innskrenkning i dekningn av Saudi-Arabia, og en skal ikke se bort fra at det var hensikten.

Two BBC men shot in Saudi capital

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂