Revisjonisten David Irving skal holde foredrag i København lørdag. Han er på en internasjonal turné for å snakke om «holocaustløgnen», skriver Berlingske, som har opplysningene fra Enhedslisten. Det er ikke kjent hvem som arrangerer møtet. Som kjent tapte Irving rettssaken mot Deborah Lipstadt for noen år siden, han saksøkte henne fordi hun kalte ham holocaustfornekter, antisemitt og historieforfalsker, en av de farligste revisjonister. Nederlaget i retten var knusende. Ikke bare ble Irvings løgnaktige og manipulerende omgang med kildene brettet ut i fullt omfang og fratok ham all troverdighet hos seriøse mennesker (og forskere – selv Hans Fredrik Dahl måtte beklage at han hadde trodd på Irving, for å redde stumpene av respekt), nederlaget var knusende også fordi Lipstadt og forlaget Penguin måtte bevise at de ikke tok feil – bevisbyrden var helt og holdent deres.
Men nå dukker han altså opp i København. Berlingske beskriver ham som «siden 80-tallet sentral i det internasjonale nettverk av høyreradikale og revisjonistiske historikere».
Hvem har invitert Irving, og hvem skal høre på ham? Vi må tro høyreradikale fra hele Skandinavia drar til Køben i helga. (Hans Fredrik Dahl holder seg vel borte.)

En viktig sak for revisjonister og Hitler-beundrere som Irving er å benekte at Adolf Hitler var skyld i Holocaust. Noe de bruker som argument, er at det ikkke finnes noen skriftlig ordre som kan tilbakeføres til Hitler personlig. Hitler var uhyre forsiktig med å bli knyttet til forbrytelsene han sto bak. Men en slik ordre er funnet i nasjonalarkivet i Washington. I dokumentet beordrer Hitler utryddelsen av de franske jødene, skriver Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ)

Les også

-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂