Har amerikansk/britisk/fransk etterretning indiksjoner på at et terrorangrep er i emning? Eller skyldes det «bare» generell frykt for terrorangrep i jula og rundt nyttår? Det virker som beredskapen er særdeles høy nå. En betydelig del av sikkerhetstiltakene og hendelser har å gjøre med Frankrike eller franske fly.

Forrige uke ble et BA-fly kansellert to ganger, første nyttårsdag eskorterte amerikanske F16-jagere et Air France fly til Los Angeles. I romjula ble seks avganger fra Paris til LA kansellert av sikkerhetshensyn.
Videre kansellerte British Airways en avgang til Saudi-Arabia lørdag 3. januar. Det var i tillegg til avgangen til Washington som ble innstilt for andre gang fredagen. Franske myndigheter satte inn jagerfly for å patruljere det franske luftrommet. Det har vært ekstremt mange sikkerhetstiltak rundt flygninger de siste to ukene. I tillegg har det vært enkelte «ekstraordinære hendelser», som at et Air France-fly på vei til Paris fra New York ble omdirigert til New Foundland i Canada for å ta av bagasjen til en passasjer som meldte avbud (kjent prosedyre å fjerne bagasjen til passasjerer som ikke dukker opp), og i dag ble en kvinne stanset før hun skulle gå ombord i et fly fra Frankrike til USA fordi det ble funnet en ledning i jakka) hennes. Hun ble «klarert» og fikk reise med neste fly. Hun var av arabisk opprinnelse og kom fra Jordan, ledningen tilhørte et spesielt varmeapparat for jakka…