Palestinerne begår politisk selvmord

Tommy Lapid sa det på TV igår, og han har helt rett: Arafats seier betyr at palestinerne begår politisk selvmord. Det er ikke første gang. De har hele tiden valgt strategier som har endt med katastrofale nederlag. Helt fra kong Husseins massakre på palestinere, som ga støtet til Svarte september, har palestinerne satset på at våpenmakt og terror skulle gi resultater. Det har det ikke gjort. De terrified en hel verden med flykapringer. Deres swagger i Libanon gjorde at israelerne til å begynne med ble hilst velkommen. Det var Israel som fordrev Arafat og hans menn fra Beirut, men det var syriskstøttede PLO-utbrytere som fordrev ham fra Libanon. Det ble proklamert som en stor seier da de satt i Tunis. -Neste gang når de sitter forvist til Fijiøyene, vil det bli utropt til en enda større seier, harselerte Fouad Ajami.
I vestlig opinion spilte palestinerne på martyrrollen, og den har kompensert for mye vold. Sabra og Shatila ble symboler. Arafat må bære et stort ansvar for å ha vraket tilbudet om 95 % av Vestbredden på Camp David og i Taba. Han har spilt et høyt spill. Det er terroristene som har overtatt. Han foretrekker å være deres gissel, fremfor å miste all makt til Mahmoud Abbas. Det er et kynisk spill.

For uansett hvor mange israelerne dreper med sine likvideringer: det gjør ikke samme inntrykk som selvmordsaksjonene. Det er både fordi selve selvmordet gir oss gysninger, og de forferdelige bildene av uskyldige sivile. Verden oppfatter at dette er en morbid fascinasjon og forelskelse i Død, som ikke kan bringe noe godt med seg. Selvfølgelig sitter også bildene fra 911 på netthinnen, og slutningen er ikke vanskelig å trekke: Vi er alle blitt jøder. Det har vært flere bomber siden som har vist at terroristene fremdeles er operative. Ett større angrep i Europa eller USA vil gi Sharon nesten ubegrenset handlefrihet. Palestinerne går harde tider i møte.

Les også

-
-
-
-
-