Kommentar

Finally: En av de verste krigsforbryterne i Serbia, oberst Veselin Sljivancanin (50) ble endelig arrestert natt til fredag, etter en ti timer lang kamp med demonstranter som ville forsvare ham. Det var 1.000 av dem. Folk fra Seseljs Radikale parti og Mira Markovics. Det spesielle med Sljivancanin var både forbrytelsen: henrettelsen av 200 pasienter og ansatte ved sykehuset i Vukovar, og det faktum at han var oberst i den jugoslaviske hær. Det var statens organer som ble kriminelle under Milosevic.

Under sveip gjennom media for få finne stoff om dette, kommer jeg over følgende, som unngikk meg da det skjedde: 12 april melder Guardian at SFOR har arrestert lederen for forsvaret av Srebrenica, Naser Oric (36). Han var ikke mors beste barn: tidligere livvakt for Milosevic: Han ledet angrep på serbiske landsbyer og skal ha torturert serbere i 1992-93. Det er dette han er tiltalt for. Oric er nå i Haag.
Oric var ikke i Srebrenica da serberne stormet byen. Han hadde tatt seg over til Sarajevo flere uker i forveien.

Bosniske muslimer er rasende. De trenger bare si to navn: Mladic og Karadzic. De er på frifot, mens mannen som forsvarte enklaven blir tiltalt for krigsforbryter. Hvor stupid går det an å bli?
NATOs generalsekretær Lord Robertson hadde et beroligende svar:

In Brussels, Nato’s secretary general, Lord Robertson, urged Mr Karadzic and Mr Mladic to surrender.