Kommentar

En kuriositet som er verdt å registrere. På NRKs Standpunkt i kveld mente 65 prosent av innringerne at Norge bør støtte USAs og Storbritannias linje overfor Irak. Litt over 30 prosent mente Norge bør støtte Frankrike og Tysklands linje. Selv om meningsmålingen er særdeles uvitenskapelig, og bare NRK vet hvor mange som har deltatt, var resultatet overraskende. En får jo ellers inntrykk av at 99 prosent er mot USAs strategi.

Forøvrig gjorde Bondevik/Petersen det bedre enn før i Irak-debatten – bortsett fra at de burde si klart fra at Norge Støtter USA og Storbritannias strategi, og slutte med vrøvlet om en selvstendig norsk linje som ingen tror på likevel. Men det er blitt et etterhvert like uangripelig standpunkt som «ja til fred». Kristin Halvorsen hadde en vanskeligere debatt enn på lenge. Det blir for innnlysende at SVs holdning svekker FN og undergraver våpeninspeksjonene som de sier de vil ha.