En oberst i den amerikanske hær sendte busslaster med amerikanere, allierte, barn og kristne i armene på Taliban da de forsøkte å flykte fra Afghanistan under den kaotiske evakueringen i august ifjor, hevdes det i en ny dokumentar.

Den uidentifiserte obersten ble av vitner anklaget for å «myrde» passasjerene.

– Han forhindret passasjerer fra fem busser i å komme ombord på fly og ut av Kabul.

Det var medlemmer av det frivillige teamet «Save Our Allies» som kom med den sjokkerende påstanden i dokumentaren «Send me».

Alle flyktningene hadde verifiserte dokumenter og var visitert av marinesoldater da de ankom flyplassens hemmelige Black Gate den 25. august 2021 rundt klokken 03 på natten, ifølge New York Post.

Der ble de møtt av en uidentifisert oberst fra 82. luftbårne divisjon som ikke slapp dem igjennom.

– En oberst kom ut og ville vise hvem som i bunn og grunn hadde myndighet til å bestemme over liv og død.

Obersten sendte alle tilbake i bussene og ut av basen med pistolskudd – og bussene gikk til Kabul. De forklarte ham at bagasjen deres var blitt screenet og allerede var inne på flyplassen.

De bønnfalt obersten om å slippe dem inn, men det hadde ingen virkning. Han gjorde heller ikke unntak for folk med amerikansk pass – fordi han ikke kunne vite «om det var falskt eller ikke».

På tilbakeveien til Kabul måtte de passere en hevngjerrig Taliban-sperring.

– Beslutningen om å snu bussene myrdet disse menneskene, sa en tidligere marinesoldat.

Noen av disse menneskene som ble sendt tilbake til Taliban var barn, noen var kvinner, noen var amerikanere.

Save Our Allies fokuserte på å hjelpe mennesker som ville bli stilt i en umulig situasjon uten amerikansk beskyttelse: Tolker og deres familier, sårbare kvinner og barn, kristne.

Teamet fikk en mengde mennesker på ventende fly mens Talibans brutalitet og folkets desperasjon økte.

– Det er umulig å forklare nivået på desperasjonen, sa en tidligere soldat. Bare tenk på dem som prøvde å henge seg med på undersiden av flyene. Det er en desperasjon som vi amerikanere ikke forstår.

Scenen utenfor flyplassen ble stadig mer dyster med døde kropper overalt, mange – mange av dem babyer. Taliban myrdet folk tilfeldig for å hevde kontroll.

– Folk kastet babyer over muren på flyplassen … de visste ikke at det på andre siden var piggtrådsperring.

Til tross for infernoet reddet Save Our Allies hundrevis av foreldreløse, kristne og amerikanske borgere.

– Vi fikk ut rundt 300 foreldreløse barn og rundt 100 kristne, en rekke individer som regjeringsorganer hadde bedt oss å hente, vi fikk ut familiene til mannskap som hadde arbeidet for oss.

Etter at obersten avviste flyktningene ble generaler bedt om å gripe inn, men da var de ulykkelige flyktningenes skjebne beseglet.

Døgnet etter at bussene ble sendt tilbake drepte en selvmordsbomber 13 amerikanere og 170 afghanske sivile.

Fem dager senere fløy det siste amerikanske militærflyet ut av Afghanistan. Save Our Allies fikk ut mer enn 12 000 mennesker på ti dager.

«Send me» strømmes nu på Amazon Prime.

 

 



Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.