Utover noen deltidsjobber som student, har Jan Tore Sanner tilbrakt hele sitt yrkesliv i politikken. 

Med over 32 års ansiennitet, og en rekke toppverv bak seg, trodde både han og andre at han skulle ta over lederposisjonen i Høyre, skriver Altinget.

Men den kontroversielle politikeren som blant annet har foreslått å avskaffe honnørbilletter for folk over 67, og at pensjonister skulle skatte likt som yrkesaktive, ble aldri Høyre-leder.

Sanner har også foreslått å bytte ut den norske kronen med euro, og på 90-tallet ville han at lærere skulle få karakterer. Han har også foreslått å legge ned vinmonopolet.

Når nettstedet Resett kom på banen i 2017, sa Sanner at han ble kvalm av å lese hva som sto der. Derav uttrykket «Sanner-kvalm».

Om ett år er Sanner ute av politikken. I stedet blir han statsforvalter i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus. Det var en nyhet han var glad for å dele.

– Jeg er veldig glad for utnevnelsen og er topp motivert. Jeg ser fram til å jobbe sammen med de mange dyktige medarbeiderne i embete, sa han i en pressemelding.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.