Finansminister Jan Tore Sanner (H). Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix 

Arbeiderpartiet kommer i sitt partiprogram enten med tomme løfter eller en skjult skatteregning, mener Høyre-nestleder Jan Tore Sanner.

Ap-leder Jonas Gahr Støre utelot skatteopplegget da han fredag la fram førsteutkastet til nytt partiprogram. Skatteprofilen blir i stedet lagt fram senere.

Men Sanner viser til at Arbeiderpartiet i sine alternative statsbudsjetter har foreslått å øke skatte- og avgiftsnivået med mellom 10 og 15 milliarder kroner.

– En ullen programformulering endrer ikke på det, sier finansminister Sanner.

– Aps løfter er mange ganger dyrere enn Aps skatteøkninger. Det betyr at de enten kommer med tomme løfter eller en skjult skatteregning, sier Høyre-toppen.

Ap skatteopplegg ble ikke lagt fram fredag, men vil bli offentliggjort først etter at regjeringen har lagt fram sitt 2021-budsjett 7. oktober.

Sanner mener også Aps programforslag vil ta fra folk valgfrihet i helse- og skolespørsmål, og at Ap dreier tydelig mot venstre.

– De går tilbake og gjør de gamle feilene fra 1970-tallet. Vi står i en situasjon hvor det private næringslivet sliter. Det siste vi trenger, er mer statlig styring og en stat som eser ut på bekostning av private jobber, sier han.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.