Finansminister Jan Tore Sanner tv. og , statsminister Erna Solberg i forbindelse med Sentralbanksjef Øystein Olsen sin årstale og middag i Norges Bank torsdag 13. februar
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Finansministeren og statsministeren vurderer økonomiske krisetiltak for å avhjelpe følgene av koronaviruset.

Vurderingen vil bli lagt fram på en pressekonferanse tirsdag etter at helseminister Bent Høie (H) har redegjort i Stortinget om norske helsemyndigheters tiltak for å møte virusutbruddet.

– Statsministeren og jeg vil kalle inn til en pressekonferanse i etterkant hvor vi gir regjeringens foreløpige vurdering av de økonomiske konsekvensene av koronaviruset, sier finansminister Jan Tore Sanner (H) i en uttalelse til NTB.

Han sier videre at regjeringen nå jobber på høygir, at de er i tett kontakt med banker og næringslivet, og særlig følger med på reiselivsnæringen, industrien og andre utsatte næringer.

– Vi vurderer nå hvilke økonomiske tiltak som kan være målrettet, og i hvilket tempo disse eventuelt skal innfases, sier finansministeren.

Mandag har det vært et markant fall i oljeprisen og på Oslo Børs.

– Vi har opplevd slike fall før og har erfaring med hvordan vi bør håndtere dem. I første omgang må vi se om oljeprisen blir liggende på et lavere nivå, eller om den tar seg opp igjen, sier Sanner.

Arbeiderpartiets finanspolitiske talsperson Hadia Tajik krever at Sanner kommer til Stortinget for å redegjøre om situasjonen.

– Regjeringen selv burde tatt initiativet til en redegjørelse om konsekvensene av koronaviruset for norsk økonomi, men når det ikke har skjedd, må vi etterlyse det. Det er ingen grunn til å vente lenger, sier hun til DN.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.