Finansministeren Jan Tore Sanner og statsminister Erna Solberg presenterer regjeringens vurdering av økonomiske konsekvenser av koronaviruset Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Regjeringen endrer permitteringsregelverket slik at bedriftene får en kortere periode der de må betale ut dagpenger til ansatte ved permittering.

Statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Jan Tore Sanner (H) legger fram strakstiltak for å avhjelpe koronaeffekten i norsk økonomi på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

I tillegg til de varslede endringene i permitteringsregelverket vil regjeringen bruke mer penger i helsevesenet slik at det kan kjøpes inn mer legemidler og gjennomføres flere koronaanalyser.

Skal kunne utsette betaling av formueskatt

Det blir også endringer i skattereglene. Regjeringen åpner for at bedrifter som går med underskudd, skal få utsatt betaling av formuesskatt. I regjeringens pressemelding skrives det også at de vil se hva som kan gjøres for å bistå den hardt rammede flybransjen.

Regjeringen skriver også at de åpner for at bedrifter som går med underskudd, skal kunne tilbakeføre underskuddet mot overskudd de har beskattet i tidligere år. Dermed kan de lettere få kortsiktige lån i bankene og unngå konkurs.

Tre ulike faser

I pressemeldingen står det at regjeringen jobber med tiltak i tre ulike faser. I første fase skal de legge fram strakstiltak for å unngå konkurser og oppsigelser, deretter skal de jobbe med mer konkrete tiltak mot bransjer og bedrifter som er spesielt hardt rammet. Om nødvendig vil de også legge fram mer generelle og langsiktige tiltak for hele økonomien.

I pressemeldingen understrekes det at det ikke bare er fly- og reiselivsnæringen som er rammet. Også bedrifter som opplever problemer i distribusjonskjeden, kan bli hardt rammet.

 

 
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂