FrP er mest kritisk og mener regjeringen hverken har vilje eller evne til å løse strømpriskrisen.

Stortingsrepresentant Marius Arion Nilsen sier han frykter norske strømkunder må venne seg til tyske strømpriser så lenge Arbeiderpartiet og Senterpartiet styrer landet, ifølge ABC Nyheter.

– Dette holder ikke mål dersom vi skal unngå at innbyggere og næringsliv får tyske strømpriser de neste årene, sier Nilsen.

Han sier at FrP flere ganger har foreslått å begrense prissmitten gjennom utenlandskablene, innføre kraftige begrensninger i krafteksporten og kompensere strømkundene fullt ut når prisene overstiger 50 øre per kilowattime, men uten å bli hørt.

Også Ola Elvestuen, som representerer Venstre i Stortingets energi- og miljøkomité, er kritisk.

– Dette er bare brannslukking. Det regjeringen nå må prioritere, er å få på plass en storstilt satsing på enøk-tiltak. Når folk og bedrifter får tilgang på penger til å energieffektivisere boligen eller næringslokalet, kan de få bedre kontroll på strømforbruket sitt, sier Elvestuen.

Høyres Nikolai Astrup mener på sin side at regjeringen har gjort forsvinnende lite for å øke kraftproduksjonen.

– Høyres mål er at rimelig strøm skal være et konkurransefortrinn for Norge og et gode for husholdningene. Da må kraftproduksjonen økes og nettutbyggingen forseres, mener han.

Støre trenger en vinnersak: Strømstøtten kan bli «oppgradert» i dag

Kjell Ingolf Ropstad, energipolitisk talsperson i KrF, kaller det hele et mageplask.

– Dette innfrir overhodet ikke de forventningene som er skapt på forhånd. Det er svært skuffende at regjeringen ikke foreslår å bedre strømstøtten med 100 prosent kompensasjon for priser over 50 øre per kilowattime, slik KrF har foreslått, uttaler Ropstad.

Stortingsrepresentant Sofie Marhaug, som er energipolitisk talsperson for Rødt, kaller endringene for «småtteri».

– Det mest konkrete grepet, strømstøtte beregnet for hver time, må de til og med utsette til høsten fordi de har slitt med å bestemme seg. Det er noe Rødt har ment lenge og som sist ble nedstemt i desember.

– At strømstøtten skal fortsette, skulle bare mangle. At de rydder opp i at fastprisavtalene skal ha fast volum, skulle også bare mangle, men det er trist at det kommer etter at noen bedrifter har tegnet sånne risikable avtaler, sier hun.

Men i regjeringens støtteparti SV er de svært fornøyde. Partiets mann i energi- og miljøkomiteen, Lars Haltbrekken, sier de er glad for den forsterkede strømstøtten.

– Vi er glade for at regjeringen omsider kommer med en forsterket strømstøtte. Mange sliter med strømregningen, og utfordringene har blitt større, siden det meste har blitt dyrere.

– Nå må vi se på strukturelle grep som gjør at vi får strømprisene ned, og ikke minst sikre gode støtteordninger for energisparing så fort som mulig, sier Haltbrekken.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok her.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.