Det ungarske regjeringspartiet Fidesz danner ny allianse med Frihetspartiet (FPÖ) i Østerrike og ANO i Tsjekkia. Målet er en ny blokk i EU-parlamentet.

Statsminister Viktor Orbán, president i Fidesz, vedtok søndag morgen et patriotisk manifest for Europas fremtid i Wien sammen med Herbert Kickl, president for det østerrikske frihetspartiet (FPÖ=, og tidligere tsjekkiske statsminister Andrej Babis, president for ANO-partiet.

– Vi tar ansvar for å etablere denne nye plattformen og en ny partigruppe. Jeg vil gjøre det klart at det er målet vårt, sa Orbán. (NTB-Reuters)

I følge teksten til den patriotiske erklæringen har nasjonene i Europa nådd et historisk vendepunkt, skriver Magyar Nemzet.

Den europeiske union, som en gang var et drømmeprosjekt forankret i ønsket om forsoning etter ødeleggelsene forårsaket av to verdenskriger og tiår med splittelse, har vendt seg mot europeere og representerer nå interesser som er i strid med viljen til nasjonene, regionene og de små. samfunn som utgjør vårt europeiske land.

Det ferske Europaparlamentsvalget i juni fikk derfor både generasjonsmessig og eksistensiell betydning. Den politiske skillelinjen går ikke lenger mellom konservative og liberale eller høyre og venstre, men mellom sentrister, som er forkynnerne for en ny europeisk «superstat», og patrioter og suverenister, «som kjemper for bevaringen og de kjemper for dens bekreftelse».

Viktor Orbán: Europa står på randen av krig

Målet er altså gjenopprettelse av suverene stater i Europa. Gruppen håper spesielt at Alternativ for Tyskland (AfD), som nylig ble kastet ut av EU-parlamentets partigruppe Identitet og Demokrati, velger å samarbeide.

Kickl understreker at alle europeiske partier er velkomne, og forventer at flere partier vil slutte seg til alliansen i løpet av noen få dager.

For at alliansen skal kunne danne en ny gruppe i EU-parlamentet må imidlertid partier fra minst en firedel av EUs 27 medlemsland være med.

FPÖ leder på meningsmålingene i Østerrike foran høstens valg på ny nasjonalforsamling.

Dette betyr at alliansen trenger partier fra minst syv ulike land for å kunne danne en ny blokk.

Mandag 1. juli overtar Ungarn formannskapet i EU. Orbán har sagt tidligere at det viktigste fokusområdet blir innvandring.

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.