I Syd-Afrika er det lansert en underskriftskanpanje for å få fjernet det nyvalgte parlamentsmedlemmet Andile Mngxitama. Årsaken er at han åpenlyst har tatt til orde for å drepe den hvite manns barn og kvinner.

Nasjonens spyd

Mngxitama representerer det zulunasjonalistiske og rasistiske partiet uMkhonto weSizwe (zulu: «Nasjonens spyd»), forkortet MK. Partiet er oppkalt efter den paramilitære fløyen av African National Congress og Syd-Afrikas kommunistparti.

I en tale lover Mngxitama å drepe alt som kommer i deres vei:

– Hvis de dreper en av oss, dreper vi fem av dem. Vi skal drepe den hvite manns barn, vi skal drepe deres kvinner, hunder og katter, vi skal drepe alt som kommer i vår vei.

Folkemord – en trussel mot samholdet

De som står bak underskriftskampanjen er bekymret for denne mannens påvirkning på det sydafrikanske samfunn:

– Som dypt bekymrede borgere hever vi våre stemmer i sterk motstand mot Andile Mngxitamas kandidatur til det sydafrikanske parlament.

Mngxitamas offentlige uttalelser oppfordrer ikke bare til hatefulle ytringer og rasisme, mer urovekkende er det at han tar til orde for folkemord. En slik retorikk utgjør en alvorlig trussel mot samholdet i vårt mangfoldige samfunn.

Andile Mngxitamas plass på landets lederarena er en trussel mot den likhet, rettferdighet og forsoning som Syd-Afrika har kjempet frem. Hans radikale holdning skaper splittelse og gjenspeiler ikke de idealene vi som nasjon holder av.

Tatt i ed 25. juni

Det er ikke klart om MK vil iverksette tiltak mot Mngxitama – som ble tatt i ed som parlamentsmedlem tirsdag 25. juni. 

Den ferske underskriftskampanjen har i øyeblikket 11.277 signaturer og øker raskt. Nær 8000 av dem er kommet idag.

Forfatteren Andile Mngxitamas

Andile Mngxitama har skrevet boken «Blacks Can’t Be Racist» som er blitt et kulturelt fenomen. 

– Konsekvensene blir enorme når europeerne blir en minoritet i egne land

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?»!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.