NTB

Fire personer er siktet etter en voldshendelse i Bergen søndag, der en 17-åring ble skadet. Mandag bestemte retten at én av de siktede fengsles i to uker.

Fire mindreårige personer er siktet for grov kroppskrenkelse etter en alvorlig voldshendelse på Bønes i Bergen søndag.

Politiet ba mandag om to ukers fengsling med besøkskontroll for én av de siktede, som er 17 år gammel. De tre andre siktede er også mindreårige.

Mandag ettermiddag bekrefter politiadvokat Miriam Hauken til Bergens Tidende
at retten har bestemt at 17-åringen blir varetektsfengslet i to uker.

– Det skal mye til at vi ber om fengsling når siktede er mindreårig. Han vi vil be om at fengsles, er den av dem som har flest uløste saker hos politiet, sa politiadvokat Linn Søfteland til avisen før fengslingen.

Søfteland sier videre at de ser saken som såpass alvorlig at de ville ha bedt om fengsling av alle fire siktede dersom de var over 18 år.

En 17-åring ble sendt til sykehus etter hendelsen, der det ifølge Søfteland ble brukt et slagvåpen. Skadeomfanget er ukjent, men fornærmede var bevisst og oppegående da vedkommende ble fraktet til sykehus.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.