En voldtektssiktet, mindreårig gutt som ble løslatt torsdag, er fengslet i to uker, melder Bergens Tidende. Han brøt besøksforbudet mot fornærmede.

Gutten ble tidligere denne uken framstilt for fengsling i Hordaland tingrett, siktet for en rekke straffbare forhold mot en ung jente.

Blant annet omfatter siktelsen seksuell omgang med jenta på et tidspunkt da hun var under 14 år. Det svarer til voldtekt i straffeloven.

Hordaland tingrett sa imidlertid nei til å fengsle gutten fordi de mente terskelen for å fengsle en mindreårig ikke er innfridd. Dermed ble han løslatt. Politiet anket dette.

Lørdag får TV 2 opplyst at gutten nok en gang har brutt besøksforbudet mot jenta. Det skjedde ifølge kanalen fredag.

Fornærmedes bistandsadvokat Alexander Sele sier til Bergensavisen at gutten fortsatte å sende trusler til den unge jenta etter at han ble løslatt.

– Hun er redd fordi han vet hvor hun bor, og hun frykter at han skal gjøre alvor av truslene. Hun er glad politiet tar saken på alvor, sier Sele.

Politiadvokat Jan Christian Alvheim opplyser lørdag ettermiddag til BT at gutten er fengslet i to uker.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.