Tre personer ble funnet skadd utenfor denne bygningen i Storgata i Horten i slutten av august. Nå er fire personer siktet i den alvorlige voldssaken. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Fire personer er siktet for grov kroppsskade etter en voldssak i Horten i august. Samtlige siktede, tre menn og en kvinne, er norske, ifølge politiet.

En 36-åring ble i Vestfold tingrett i går fengslet for fire uker med brev- og besøksforbud og fullstendig isolasjon i to uker. Han får ikke adgang til aviser og kringkasting i hele perioden.

Kjennelsen er inntil videre unntatt offentlighet, men selve slutningen er offentlig, og av den fremgår navnet på siktede. Han har et typisk norsk navn.

Johannessen opplyser til TV 2 at de siktede er «norske statsborgere». På spørsmål fra Document om hvilken etnisitet de har, svarer han slik:

– De er norske.

Natt til 24. august tok maskerte og bevæpnede gjerningsmenn seg inn i en leilighet i Horten. De banket opp tre unge menn og etterlot dem utenfor en bygård i Storgata. En av dem fikk livstruende skader. Tilstanden hans er nå stabil, men han er fortsatt innlagt på sykehus.

En annen ble alvorlig skadd, og han er nå skrevet ut fra sykehuset. Den tredje fornærmede kom forholdsvis fysisk uskadd fra hendelsen. Alle tre var trolig tilfeldige ofre.

– Vi ser veldig alvorlig på at maskerte og bevæpnede gjerningsmenn tar seg inn i leiligheten til noen, sier leder av etterforskningsseksjonen i Horten, Jan Frode Johannessen, til TV 2 .

Tre av de pågrepne er bosatt i Oslo og en i Horten.

De øvrige tre siktede fremstilles for fengsling i dag, men kjennelsene er ikke ventet før på mandag, opplyser Vestfold tingrett til Document.

Johannessen vil ikke si noe om motivet for volden, eller om de siktede tilhører et bestemt miljø, melder NTB.

Fortsatt gjenstår det en del etterforskning i saken, men ifølge politiadvokat Katrine Christensen Brygard er det ingenting som tyder på at de fornærmede og de siktede kjente hverandre.