Den dype staten har sine tentakler dypt inne i de nordiske samfunn. Mediene er blitt deres lydige redskap. Daglig publiseres historier som hører hjemme i et totalitært samfunn.

Berlingske er en av Europas eldste aviser. Den vil gjerne være en konservativ avis, men har for lengst koblet seg på anti-Trump-toget.

Når man leser dekningen i sammenheng, ser man en klo som er amoralsk og hensynsløs. «Sannhet er en by i Russland», som er et dansk uttrykk.

Et gjennomgående trekk ved Demokratene, mediene og den dype staten er at den beskylder Trump og Maga for det samme som de gjør selv. Trump hengte bjella på katten og sa at viruset kom fra Kina. –Hvorfor kaller du det Kina-virus? spurte en kvinnelig reporter; er ikke dét rasistisk?

– Fordi det kommer fra Kina, svarte Trump.

For denne motstanden og sannhetskjærligheten hatet mediene ham dypt og inderlig.

De fører krig uavlatelig, og tanken synes å være at opinionen er så desorientert etter ni års propaganda at folk tror hva som helst.

Den 18. juni hadde Berlingskes Asia-korrespondent Alexander Sjöberg en artikkel om at USA midt under pandemien kjørte en kampanje for å diskreditere Kina: USAs forsvarsministerium kørte en tophemmelig kampagne midt under kæmpe krise. Advarede med »fake news« om »farlig« coronavaccine.

Da coronapandemien var på sit højeste, var jagten på en kur desperat. Alligevel spredte USA misinformation om Kinas vacciner, viser afsløring, der bliver mødt med chok og vrede. Sagen er et eksempel på, at ingen er for hellige til at tage løgnen i brug. Heller ikke når prisen er menneskeliv.

Påstanden er at USA under Trump var skitne nok til å spre historier om at viruset kom fra Kina og at vaksinen som Kina tilbød, ikke var til å stole på.

Begge deler er sant, men blir utlagt som ren løgn og lagt på Trumps skuldre. Artikkelen illustreres med en video av Trump.

Det var en hemmelig avdeling innen det militære som sto for bakvaskelseskampanjen. Reuters står for historien, og som alltid bygger de utelukkende på anonyme kilder.

Men når møkkajobben først er gjort, kan andre bygge videre på den. Man har ikke interesse av å svine til Trump i ettertid. Denne historien peker fremover. Den skal bygge en opinion mot Trump i tilfelle han vinner. Det er motstandskamp.

Trump er troende til alt. Her er eksemplet:

Thomas Albrechtsen, der er medstifter af den danske virksomhed Common Consultancy, som rådgiver om bekæmpelse af misinformation og polarisering online, kalder Reuters afsløring for »virkelig opsigtsvækkende«.

Det er alltid et institutt med et fancy navn som bruker en akademisk fasade til å servere løgner av forskere som ikke eier skam i livet. De er så mange og har så mange penger at de gir inntrykk av å være selve sannheten. Men de er Makten, og folk som vil opp og frem, forstår at de må tute med ulvene.

Hør hva de sier: Trump var helt utilregnelig. Og farlig. Han oppførte seg verre enn Kina. Han adopterte kinesiske metoder.

Forvirringen blir total. Viruset ble fremstilt i Kina ved Wuhan-laboratoriet i et samarbeid mellom amerikanske og kinesiske forskere. Også utviklingen av vaksinen ligger det mørke skygger over. Kampanjen for å tvinge folk til å ta vaksinen, var et totalitært regime verdig.

Men i de tre nordiske land holder man seg fortsatt til en «sannhet» som kunne være Mao verdig:

Coronapandemien blev en definerende begivenhed for menneskeheden.

Den gav os sammenhold og den skabte splittelse, mens kampen om sandheden blev central.

Trump var omgitt av folk som undergravde hans covid-politikk. Han ville bruke hydroxyklorokin. For det blir han fremdeles hengt ut av Fauci. Disse menneskene har millioner av liv på samvittigheten.

Men det er Trump som er farlig!

Artikkelen er pro-Kina og pro-Biden. Da Biden overtok, ble det andre boller.

Da covid spredte seg, oppsto det en enorm tvil og usikkerhet i samfunnet: Hvor farlig var viruset? Reuters/Berlingske påstår at Trump spekulerte i denne frykten og utnyttet den til propaganda mot Kina!

Med misinformation og ondsindede løgne lukrerede lyssky aktører på tvivlen. Det gjaldt særligt lande som Rusland og Kina, der brugte misinformation som et politisk værktøj, hvilket førte til stor modstand fra vestlige lande.

Nu har Reuters påvist, at USA også har benyttet sig af netop denne form for metoder.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.