Gaute Grøtta Grav, TV-personlighet og lokalpolitiker for Høyre, er uenig med sitt eget parti om energipolitikk og vindmøller. Han opplever at partiledelsen ikke lytter til «grasrota» i vindkraftspørsmålet. Dette melder E24.

Grav er nå kommunikasjonssjef i Motvind Norge. Samtidig sitter han i Rauma kommunestyre som én av tre representanter fra Høyre.

Han ble engasjert i partiet for å blant annet endre energipolitikken. Som ordførerkandidat garanterte han for vindkraft-nei.

Til E24 utdyper TV-profilen at han opplever en manglende vilje i Høyres ledelse til å debattere energi. Grav mener higet etter å bygge ut vindkraft er problematisk, og at mange i partiet ikke ønsker utbygging.

«Narrativet som legges til grunn for dagens energipolitikk, er at Norge styrer mot et kraftunderskudd. Denne påstanden gjentas uten å være sann. Det spørs hva man bruker kraft på», sier han.

Gaute Grøtta Grav vil heller droppe noe energikrevende industri og elektrifisering av sokkelen. Han mener at Norge, dersom han blir med på premisset om at vi trenger mer energi, bør satse på å øke vannkraftproduksjon og energieffektivisering.

Grav fikk besøk av partileder Erna Solberg (H) under valgkampen, men diskuterte ikke energipolitikk med henne. «Nei, da ble det mest snakk om formuesskatt».

Forskere spår strøm­sjokk: «Uendelig kraft­behov fra kunstig intelligens»

EU-kommisjonen: Sol- og vindkraft må bygges ut uten omfattende konsesjons­behandling

Høyres energi- og miljøpolitiske talsperson Nikolai Astrup sitter på Stortinget i energi- og miljøkomiteen for Høyre. Han hevder overfor E24 at energisituasjonen er prekær, og at det haster å bygge ut mer for å gjennomføre energiomstillingen.

«Vi trenger mer solkraft, mer vannkraft, mer vindkraft og mer energieffektivisering. Mer av alt. Det er realiteten, og vi har ikke tid til å vente på aksjonsgrupper som Motvind som nekter å ta det innover seg», sier Astrup.

Nikolai Astrup hevder at mangel på energi vil få dramatiske konsekvenser for folk, arbeidsplasser og næringsliv i hele Norge. «Uten tilstrekkelig kraft risikerer vi at bedrifter legger ned eller flagger ut. Det kan få store konsekvenser for lokalsamfunn i hele landet. I Europa er for eksempel en god del aluminiumsproduksjon lagt ned, og den kommer neppe tilbake».

Kjøp eboken av Kent Andersen her!

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.