Politiet reagerer på at en afrikaner som har oppholdt seg 16 år ulovlig i Norge og blitt dømt til til sammen 11 års fengsel, får permisjon og frigang som en vanlig fange. I helgen ble han løslatt fra fengsel etter å ha sonet to tredeler av en dom. Politiet reagerer og sier rettsutøvelsen gjør deres arbeid til en vits.

– For meg er det vanskelig å forstå hvorfor en utenlandsk statsborger uten lovlig opphold i riket skal prøveløslates før dommen er sonet ferdig, sier politiadvokat i Vest politidistrikt, Arve Fjellstad til Bergens Tidende.

Mannen ble derfor internert for fire uker umiddelbart etter løslatelsen, i håp om å effektuere en utvisning.

– De er utvist og skal i utgangspunktet ikke tilbakeføres til det norske samfunnet. Dette vanskeliggjør vårt arbeid og øker risikoen for at de forsvinner før uttransport, sier han.

Den nå 44 år gamle mannen kom til Norge i 2008 og søkte asyl, noe som ble avslått. Mannen ble utvist året etter, men reiste aldri. I løpet av årene i Norge er han blitt dømt til ubetinget fengsel i til sammen 11 år, ifølge politiet. (NTB)

Elden advokatkontor representerer mannen, og er uenig i fremstillingen.

 

 
Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.